Великдень у 2025 році українці святкуватимуть 20 квітня — час, коли кухні наповнюються ароматом пасок, а кожна господиня хоче встигнути все і трохи більше. У соцмережах шириться лайфхак для супершвидкої глазурі, яку можна приготувати всього з двох інгредієнтів.
Як зазначається для цього потрібно лише маршмелоу та вода або лимонний сік. Цим рецептом поділилися кондитери в Instagram.
Щоб приготувати "ліниву" глазур для паски, потрібно взяти 10 зефірок і додати 1 столову ложку води. Ставимо це в мікрохвильовку на 5 секунд — маршмелоу має збільшитися в обʼємі. Перемішуємо до однорідності.
Якщо щось не розтануло — ставимо ще на 5 секунд. Головне не перегріти, зазначають у мережі.
"Маса швидко застигає, працюємо швиденько. Якщо бачите, що все занадто липне, ще трішки розіграйте масу, щоб було зручніше працювати", — пише кондитер.
Декор теж кріпимо одразу, поки глазур не застигла. Після стабілізації така "шапочка" не липне і не кришиться при нарізанні, зазначають у соцмережі.
Такий же рецепт є з лимонним соком. До маршмелоу додаємо столову ложку соку. Процес приготування однаковий. Так само розігрійте в мікрохвильовці, розмішайте та швиденько прикрашайте паски.
Ще один плюс цього рецепту — ви можете обрати колір для глазурі. Наприклад, рожеву або з персиковим відтінком.
Такий лайфхак вже підкорив тисячі користувачів — простий, швидкий і дуже ефектний спосіб підготувати святкову випічку навіть в останній момент.
Читайте також:
Розклад Великодніх Богослужінь у Вінниці
Як відсвяткувати Великдень без шкоди для здоров’я: поради лікарів