Жодного нового випадку підозри на коронавірус немає: свіжі дані від «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України»

Нових підозр поширення інфекції COVID-19 на Вінниччині немає. Це оперативна інформація від Лабораторного центру нашої області на ранок 24 березня.

Згідно з даними ВООЗ випадки інфікування реєструються в 175 країнах та територіях.

Зокрема, в Україні, за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України виявили 84 (3 з них – летальні) позитивних результатів на COVID-19.

  • Дніпропетровська область — 2;
  • Донецька область — 1;
  • Житомирська область — 2 (1 летальний);
  • Івано-Франківська область — 5 (1 летальний), з яких 3 за останню добу;
  • Київ — 29 (з них 20 виявлено за останню добу);
  • Київська область — 15, з яких 10 за останню добу;
  • Львівська область — 2, з яких 1 за останню добу;
  • Тернопільська область — 2, з яких 1 за останню добу;
  • Чернівецька область — 25 (1 летальний);
  • Черкаська — 1 підтверджений за останню добу.

1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

На Вінниччині зареєстровано 21 підозру на коронавірус. Дослідження хворих методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» показали відсутність у них смертоносної інфекції.

Відтак, на ранок 24 березня нових повідомлень про підозру на COVID-19 немає.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфекційними засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, після чого її потрібно викинути, не використовуючи повторно;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має підвищену температуру та кашель, мінімальна дистанція - 1,5 метра;
  • не торкайтеся свого очей, носа та рота;
  • якщо у Вас висока температура тіла, кашель й важко дихати, невідкладно зверніться телефоном до сімейного лікаря та проінформуйте його щодо перебування продовж останніх 14 днів у країнах, де зареєстровані випадки захворювання на COVID-19;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження, овочі та фрукти обробіть окропом;
  • часто мийте руки та дотримуйтесь режиму карантину.


Переглядів: 2685
Поширень: 1