Імбирно-медове різдвяне печиво – солодкий символ новорічних свят. При погляді на вигадливо оздоблене їстівне диво дитячі серця радіють, а дорослі й самі перетворюються на дітей, бажаючи скуштувати пряникову красу. У Вінниці живе пара чарівників Анна та Олег, які вже два роки творять з пряникового тіста та цукрової глазурі казку у однойменній кондитерській майстерні «Глазур».

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Анна Волкова – художниця по пряникам. Одного разу побачивши імбирні дива, сама стала експериментувати з рецептурою пробуючи створити прянички для себе та рідних. Анночка завжди творить з душею, а оскільки з дитинства добре малює, то вишукано розписані нею прянички швидко завоювали популярність. З’явились перші замовлення та презентації на фестивалях рукотворних виробів (Hobby-fest, Vin-Art-Fest, «Стильна зима»). Потім – майстерня на Коцюбинського, 27/1.

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Найбільш відомі Аня та її чоловік Олег завдяки своїм творчим майстер-класам з розпису імбирного печива для дітей та дорослих. Окрім різноманітних фігурок вони навчають творити та оздоблювати об’ємні листівки, смачні кекси та, звісно ж, диво кулінарної архітектури, пряникові будиночки. Аня та Олег охоче діляться секретами і можуть навчити кожного стати автором чудесного їстівного витвору з меду, спецій та глазурі. Розклад майстер-класів завжди можна знайти у них на сторінці.

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Зараз казкові прянички від «Глазур» можна купити на новорічному ярмарку біля SkyPark. А взагалі вони працюють на замовлення. «Імбирне печиво може зберігатись до пів року завдяки природним консервантам меду та імбиру, але оскільки більшість наших споживачів – діти, ми працюємо на замовлення, щоб у діток завжди була лише свіжа смакота», - говорить Анна.

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Майстриня відзначає, що від замісу тіста до готової роботи проходить близько півтори доби клопіткої праці. Харчові фарбники «Глазур» замовляє закордоном, у тісті використовує авторську композицію зі спецій, а при виготовленні глазурі застосовують свіжий яєчний білок.

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

В майстерні «Глазур» можна знайти смачні різдвяні пряники приготовані дбайливими руками і зі світлими думками. Розписані мереживом глазурі, пряники здатні не лише прикрасити святковий стіл, а й стати милим різдвяним подарунком для рідних та коханих.

Солодкі й духмяні різдвяні дива від кондитерської майстерні «Глазур»

Всім – веселих свят!



Переглядів: 12739
Поширень: 0