В цьому переконаний перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. За його словами, не розвинений для Вінниччини залишається напрямок вироблення та експорту органічної та екологічної продукції. «Наразі великі холдинги зайняли нішу з вирощування зернової продукції на великих площах, а вирощування екологічної та органічної продукції , яка зазвичай вирощується на невеликих площах та у незначних об’ємах, залишається не зайнятим ринком. Всім відомо, що в європейських країнах значним попитом нині користується екологічно чисті продукти харчування. Адже сьогодні в світі є тенденція - «модно бути здоровим», - наголошує Андрій Гижко.
Перший заступник голови ОДА також повідомив, що у січні, за сприяння українського Уряду, буде проведений великий економічний форум. «У форумі візьмуть участь і вінницькі виробники. Вони матимуть змогу запропонувати свою продукцію. До слова, українське яблуко, зокрема, вінницьке для країн Малайзії, Китаю, Індії є екзотикою і вони готові платити за нього великі гроші. Те саме стосується ягідної продукції, наприклад чорниця, яка продається в цих країнах не кілограмами, а майже поштучно. Груша, слива, полуниця – фрукти дуже цікаві для їхнього ринку», - відмічає Андрій Гижко, - «Цікавим є й те, що східні країни активно переходять на продукти європейської кухні. Щороку вони більше споживають м’ясної продукції і виявляють значний інтерес до українського м’ясного ринку. Наприклад, компанія «Вінницький бройлер» сьогодні поставляє продукцію вже в 54 країни світу. Є великий інтерес до вінницького цукру. Минулий рік зафіксовано поставки місцевого цукру в 40 країн світу. І навіть такі екзотичні країни, як Бірма теж споживають вінницький цукор. Є поставки вінницького цукру в Китай, Ізраїль, Румунія».