Журналісти одного з провідних телеканалів Польщі TVP зняли майже півгодинний сюжет про Україну, а зокрема – про Вінницю.
Враховуюче те, що журналіст веде кулінарну програму, він сконцентрувався саме на смачних перевагах Вінниці, не забувши розказати і про головні історичні події, які відбувалися на Поділлі або ж пов’язані з Вінницею.
Польського журналіста цікавили, передусім, гастрономічні вподобання вінничан, а відтак – асортимент на ринках міста. Для цього знімальна група відправилася на ринок “Урожай”. Прямо на вході до ринку, просто неба, польські медійники облаштували імпровізовану кухню, де разом з почесним консулом України в Польщі Бартоломеєм Бабушкой приготували деруни, які в самій Польщі називають „płacki ziemniaczane”.
Також медійники з Польщі відвідали ставку Гітлера Вервольф у Стрижавці,
музей Петра Чайковського та Надії фон Мекк у Браїлові,
та музей Пирогова.
Після цього польські медійники завершили свій день у Вінниці спогляданням фонтану “Рошен”.
Наприкінці сюжету не забули нагадати, що від Вінниці до Варшави – лише 800 кілометрів, а з огляду на регулярні авіарейси у столицю Польщі, столиця Поділля відтепер стала ще більш доступною для європейців.