У Вінниці, 22 січня, до відзначення Дня Соборності України на Європейській площі вінничан частували українськими традиційними стравами, які об’єднують нашу країну на смак. На велетенській мапі України, на кожній з областей стояли тарілки зі смачними наїдками, які притаманні кожній області. У такий спосіб організатори хотіли показати з одного боку гастрономічні особливості кожного регіону, з іншого те, що ці страви відомі по всій країни і об'єднують людей із різних куточків України.
Так, для Вінниччини – це картопля по-Уланівськи, для Івано-Франківська – бануш, а для Житомирщини – деруни. Від кухарів можна було дізнатись секрети приготування того чи іншого наїдку, а також обрати для себе найулюбленішу українську страву.
“Свято Соборності - це в першу чергу об’єднання українських земель в єдину державу. В цей день українці показують єдність фізично – створюючи живий ланцюг, об’єднують Україну, складаючи мапу з пазлів, а ми вирішили за допомогою смачнючої української кухні показати не тільки нашу єдність, а ще й гостинність. У зимовий день для нас важливо підтримувати атмосферу тепла та єдності, які властиві українцям”, – зазначила організаторка акції Ірина Баранович.