Гастротур Вінниччиною на "Сніданку з 1+1" продовжується.
Вінниця - не лише комфортне місто, а ще й дуже смачне. Журналістка відвідала вінницький завод, на якому вже понад 40 років виготовляють хрін. "Я, як подолянка, можу з впевненістю сказати, що цей продкут користується величезним попитом, - розповіла журналістка рубрики "Мій путівник".
Сюди з усієї області привозять коріння хрону. Далі його доставляють в цех, де у спеціальних ємностях, схожих на гігантські пральні машинки, коріння ретельно миють кілька разів. Запах хрону у приміщенні дуже стійкий, тому втриматися від сліз просто неможливо. Працівники заводу вже звикли до запаху і на нього майже не реагують. Після того, як хрін став чистим, до нього додають буряк. Усе разом по стрічці потрапляє до іншого приміщення.
Після очистки, хрін потрапляє на доочистку, і разом з очищеним буряком він потрапляє в дробарку, тут він змішується та дробиться з буряком та додається маринадна заливка, та вже далі розливається бо баночкам.
Після дегустації хрону, знімальна група вирушила на пошуки найсмачнішого сала до найпопулярнішої продавчині у Вінниці.
Анастасія Макарівна педагог з 20-річним стажем. Після виходу на пенію почала продавати на ринку сало. Відбою від клієнтів немає, а все тому, що Макарівна знає секрети маркетингу. Подробиці у відео: