Вінниця — від слова “вино”. І нехай наші “політкоретники” соромляться та всіляко чинять опір цьому логічно очевидному факту, саме життя підкидає все нові та нові аргументи на шальки простих істин.
Пройшло лише кілька тижнів з тієї пори, як вінницькі виноградарі та винороби зібралися аби обрати оргкомітет для створення власної громадської організації. І паралельно з роботою на статутом та іншими установчими документами вже взяли участь у Другому Галицькому дегустаційному форумі, який пройшов 25 березня 2018 року у місті Львів. Вісім областей в переважній більшості з заходу України представили свої винні трунки. Із дев'яти призових номінацій три дісталося нашим землякам: “Вінницьке 2016” (Вінницький дім Гігінеішвілі) та “Піно нуар” і “Каберне” (Авторське вино Георгія Самсонюка).
Всіх виноробів Вінничини та країни хотілось би поздоровити з недавнім березневим прийняттям змін до Закону України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв (№6693). За закон, який значно полегшує виробництво вин малим підприємствам та фермерським господарствами проголосувало 247 депутатів, серед який вінничани Геннадій Ткачук та Сергій Кудлаєнко.