Як повідомив начальник ветеринарної міліції УМВС України у Вінницькій області Павло Дармограй, підпільне виготовлення сирної маси у цеху, розташованому в приміщенні колишньої їдальні, проводилося з порушенням ветеринарно-санітарних і гігієнічних вимог та норм чинного законодавства щодо дотримання умов безпечності та якості харчових продуктів. У антисанітарних умовах проводилось виготовлення та фасування молочної продукції, яка в подальшому надходила до споживачів на ринках Києва та Вінниці.
На момент перевірки у цеху працівники ветеринарної міліції виявили 33 кг готової фасованої продукції. Виготовляв її сам власник та його родич без жодних документів та санітарних книжок. За словами правопорушників, свою діяльність вони розпочали у грудні минулого року.
Наразі готова продукція на суму майже 1400 гривень вилучена з обігу до прийняття відповідного рішення Державною протиепізоотичною комісією.
Власника виробництва, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог», яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.