За січень 2016 року Вінниччина лідер в Україні за обсягами виробництва (реалізації) м’яса. За даними Головного управління статистики у Вінницькій області всіма категоріями господарств його вироблено (реалізовано) 36,9 тис. тонн, або 13 % від загального обсягу виробництва по Україні.
Сільськогосподарськими підприємствами за січень поточного року вироблено (реалізовано) 30,1 тис. тонн м’яса, або на 1,8 тис. тонн (6,4 %) більше, як за аналогічний період минулого року.
Найбільше реалізовано худоби та птиці в живій вазі сільськогосподарськими підприємствами Тульчинського району – 24,5 тис. тонн, Тростянецького - 3,7 тис. тонн.
Середньодобові прирости великої рогатої худоби у січні 2016 року склали по області 488 грам. Найвищі прирости отримали сільськогосподарські підприємства Літинського району – 844 грам, Гайсинського – 677 грам, Тульчинського – 621 грам, Мурованокуриловецького – 611 грам.
Середньодобові прирости свиней склали 394 грами, найвищі прирости в сільгосппідприємствах Крижопільського району – 757 грам, Оратівського – 656 грам, Жмеринського – 589 грам, Вінницького – 511 грам.