За попередніми даними Головного управління статистики у Вінницькій області станом на 1 липня 2017 року сільськогосподарськими підприємствами Вінниччини намолочено 13,9 тис.ц зерна (у початково-оприбуткованій вазі), що на 59,6% менше проти відповідної дати минулого року. У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 50,9 ц зернових та зернобобових культур.
У загальному виробництві зернових культур найбільшу частку 99,5% займає ячмінь озимий, якого намолочено 13,9 тис, пшениця озима – 0,5% (71,2 ц).
В усіх категоріях господарств накопано 56,4 тис.т картоплі (по 174 ц з 1 га), вироблено овочів відкритого ґрунту 21,4 тис.т (по 166 ц з 1 га), культур плодових – 44,7 тис.ц, що на 15,6% більше проти відповідної дати минулого року, культур ягідних – 35,9 тис.ц (на 25% менше).