Другий етап обласного конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «кухар» відбувся 14 березня у Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг.

У Вінниці обирали кращого кухаря

Учні з 21-го професійно-технічного навчального закладу Вінницької області змагалися протягом двох турів – теоретичного та практичного. Під час першого учасники розв’язували тестові завдання, демонстрували професійно-теоретичні знання; під час другого – готували основну сучасну страву з гідробіонтів (морепродуктів).

У Вінниці обирали кращого кухаря

Фахове журі на чолі з викладачем-методистом, головою циклової комісії Вінницького кооперативного інституту Тетяною Артемович оцінювали практичне завдання за такими критеріями: презентація, інновація, композиція, смак, професійність приготування, розміщення компонентів, подавання страви, дотримання вимог охорони праці.

У Вінниці обирали кращого кухаря

Згідно правил проведення конкурсу, учасників забезпечили завданнями та обладнаним робочим місцем; технологічну карту, необхідні продукти та посуд конкурсанти привозили власний. На виконання завдань кожного туру учасники мали одну годину. В цей час за виконанням роботи спостерігали члени журі та оргкомітету.

У Вінниці обирали кращого кухаря

Переможцями ІІ етапу обласного конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «кухар» стали:

І місце – Владислав Долгополов, Вінницьке вище професійне училище сфери послуг;
ІІ місце – Катерина Твердохліб; Вище професійне училище №7 м. Вінниці;
ІІІ місце – Оксана Ціось, Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці; Тетяна Дусь, Центр професійно-технічної торгівлі та харчових технологій.



Переглядів: 7203
Поширень: 0