У вулику кулінарних бджілок як завжди робота кіпить. Дівчата фасують на передову свої знамениті сухі борщі. Буряк, капуста, цибуля, морква - усі овощі волонтерки сушать на дому. Одна порція сушні розрахована на 10 літрів води. Туди ж слід додати лише картоплю - 15 хвилин і борщ готовий. На передовій це незамінний продукт.
Одним таким пакетом борщу можна нагодувати приблизно 20 бійців. Важить він всього 850 грамів, але щоб його зробити пішло до 9 кілограмів овочів.
В українських захисників є всі шанси залишитися без борщу - вінницька кулінарна сотня вичерпала свої запаси овочів. Тепер сушити борщі бджілки не мають з чого. Замість них почали фасувати супи. Та й на них уже не вистачає моркви та цибулі.
Детальніше у відеосюжеті: