Смузі - це чудово, але якщо це єдине, що ви готуєте в блендері, ви багато пропустите. Блендери набагато більш універсальні, ніж багато хто з нас думає, - вони хороші для збивання соусів, супів, соусів і рідкого тіста. Вони також полегшують приготування здорової їжі, особливо в мегаполісах, все що потрібно блендер купити в Києві.
Приготування білкового тіста для млинців
Це тісто багате на білок і клітковину завдяки сиру, яйцям і вівсу, які допомагають підтримувати баланс цукру в крові вранці. Змішайте 1 склянку вівсяних пластівців, 4 яйця, 1 склянку нежирного сиру, 1 чайну ложку розпушувача та по 1/4 чайної ложки кориці та ванілі; пульсувати до гладкості. Готуйте млинці на сковороді, перевернувши один раз. Зверху прикрасьте фруктами або варенням, за бажанням
Пюре із вегетаріанського соусу
Приготування свіжого соусу в блендері дозволяє швидко виконати свою роботу і уникнути банкових соусів, які можуть містити велику кількість натрію і цукру. Змішайте 400 гр банку нарізаних кубиками концеррвованих помідорів (або таку ж кількість свіжих нарізаних помідорів), 2 зубчики часнику, ¼ чашки свіжого базиліку, 2 столові ложки оливкової олії і по дрібці солі та червоного перцю. Використовуйте для пасти, піци, брускетти чи лазаньї. Інші прості соуси, які ви можете приготувати в блендері, — песто, кешью «Альфредо» та чимічуррі.
Приготуйте суп за 5 хвилин
Змішайте бнку чорної квасолі (без зливу), 1 чашку курячого (або вегетаріанського) бульйону з низьким вмістом натрію, одну банку нарізаних кубиками помідорів із зеленим перцем чилі та дрібку кмину та червоного перцю. Змішуйте, поки суп не стане однорідним, але не повністю пюреподібним, якщо ви не віддаєте перевагу такому способу приготування. Якщо ви маєте блендер, який може розігрівати їжу, все готово. Якщо ні, просто розділіть порцію і розігрійте її в мисці, придатній для використання в мікрохвильовій печі, або налийте суп у каструлю і підігрійте, доки він не прогріється. Подавайте з ложкою йогурту, кубиками авокадо та кінзою, за бажанням
Спробуйте хумус
Злийте банку нуту над великою мискою. Збережіть ¼ склянки рідини. Додайте консервований нут та рідину в блендер з ¼ чашки тахіні, 3 столовими ложками оливкової олії, 2 зубчиками часнику та соком 1 великого лимона. Змішайте до однорідності. Додайте сіль, перець і дрібку кмину до смаку. Натомість ви можете приготувати цей соус з білою квасолею та/або поекспериментувати з додаванням різних трав, спецій і навіть смаженого часнику та перцю для більшого аромату. Крім соусу, ви можете використовувати хумус як намазку для бутербродів або замість майонезу в тунці або яєчному салаті.
Зробіть салатну заправку
Заправки для салатів у пляшках зручні, але ніщо не зрівняється за смаком та свіжістю з домашньою заправкою. Все що потрібно - свіжі яйця, оливкова олія, гірчиця та сік лимону. Використання блендера додає повітря до суміші та емульгує інгредієнти, що надає заправці шовковисто-гладкої текстури. Крім того, ви контролюєте інгредієнти, тому можете обмежити кількість солі, цукру та консервантів, а також відрегулювати смак на свій смак.