Лікарі вказали на п'ять фруктів, які є безпечними для споживання людьми із цукровим діабетом, оскільки вони мають низький глікемічний індекс. Про це пише storinka.com.ua.
Для людей із цукровим діабетом споживання великої кількості фруктів є потенційно небезпечним, але існують такі фрукти, які можна вживати безпечно.
-
Персики мають глікемічний індекс приблизно 42, що недостатньо високо для підвищення рівня цукру та інсуліну. Крім того, вони багаті на корисні речовини, такі як калій, клітковина та різні вітаміни.
-
Вишня має глікемічний індекс 20 і не впливає на рівень цукру. Вишня також багата антиоксидантами, вітаміном С та клітковиною, що сприяє зниженню метаболізму цукру.
-
Слива має глікемічний індекс 40 і містить різноманіття вітамінів та мінералів.
-
Апельсини з глікемічним індексом 40 перетравлюються повільно завдяки вмісту клітковини.
-
Яблука, особливо несолодкі сорти, мають дуже низький глікемічний індекс і містять корисні мінерали та вітаміни.