У 10 навчальних закладах Вінниці будують протирадіаційні укриття: подробиці

У 10 навчальних закладах Вінниці будують протирадіаційні укриття. Про це нещодавно повідомив мер Сергій Моргунов у Facebook.

Закінчується черговий навчальний рік, який Вінниця пережила в умовах повномасштабної війни. 

Про виклики, з якими зіштовхнулась галузь освіти та те, як освітяни долали їх разом міський глава Вінниці говорив із представниками педагогічних профспілок, під час традиційної щорічної зустрічі.

Щоб створити безпечне середовище для навчання дітей офлайн, наше місто першим в Україні почало будувати протирадіаційні укриття, і наразі в 10 навчальних закладах вже тривають роботи.

 А загалом із 116 закладів громади у 81 облаштовані сховища, відповідно до вимог ДСНС. Ще 23 – підписали угоди про використання укриттів в сусідніх приміщеннях. І це дало можливість охопити більшість дітей очним навчанням. 


«Попри обмежене фінансування, ми збільшили витрати на харчування дітей пільгових категорій в школах, садочках і ПТУ. Завдяки гарним стосункам із містами-побратимами та партнерами – змогли організувати відпочинок діток наших захисників у Польщі, Німеччині та Франції. Після останнього дзвоника на базі шкіл, де є укриття, плануємо відкрити пришкільні табори, для оздоровлення ще 4,5 тисяч наших учнів. Також ми змогли запровадити муніципальну надбавку в умовах воєнного стану та преміювання для працівників дошкілля. Дякую освітянам за стійкість. Лише згуртувавшись, ми зможемо вистояти та перемогти», – розповів Сергій Моргунов.



Переглядів: 492
Поширень: 0