У Вінниці відбувся випуск «Школи гідів та амбасадорів Вінниці», а одна з учасниць отримала роботу гідеси
Випускниками «Школи гідів та амбасадорів Вінниці» стали 17 слухачів курсу. В суботу, 24 травня, їм вручили сертифікати з гідівської справи, а одній з випускниць запропонували роботу в «Офісі туризму Вінниці».
Загалом це було 3 місяці інтенсивної підготовки та навчання від 33 професійних спікерів. Учасниками «Школи» були студенти, вчителі, гідеси, які бажали підвищити свою професійну кваліфікацію, вінничани за народженням та покликом серця. Вони почали навчання 1 березня у складі 23 осіб, серед яких були як учасники курсу «Амбасадор Вінниці», так і ті, хто продовжив навчання на базовому та повному курсах підготовки, щоб стати сертифікованим гідом.
Навчальна програма курсів була насиченою і багатовекторною: історія, архітектура, культура, урбаністика і модернізація, археологія і містобудування, європейська Україна та інтеркультурна Вінниця, туристичне блогерство, релігієзнавство тощо. А практична частина складалася з тренінгів першої медичної допомоги, акторської майстерності, психології, ділової української мови та англійської мови професійного спрямування, досліджень малих річок, відвідувань музеїв, а також демонстраційних турів від знаних вінницьких гідес. Варто відзначити й ентузіазм та інтерес учасників та учасниць Школи гідів, адже вони не відпускали спікерів допізна і ходили на додаткові активності поза навчанням.
У підсумку випускники та випускниці підготували шість авторських екскурсій у співпраці один з одним, що стало фінальним екзаменом у «Школи гідів»:
  • «Intermezzo» (за мотивами твору Михайла Коцюбинського);
  • «Вінниця. Бджоли. Вовки» (про уличів);
  • «Повний метр» (про розвиток кінематографу у Вінниці);
  • «1363. Середньовіччя & сучасність» (оглядова);
  • «Адресами Української революції»:
  • «Вінниця. Мистецький underground» (по маршруту від КЗ «Райдуга» до простору «Plai Піч»).

    «Важливим результатом цього курсу стало й те, що з 1 липня команда “Офісу туризму Вінниці” поповниться ще однією колегою – ми беремо на роботу Соломію Грон, випускницю нашої школи. Вона закінчує бакалаврат історичного факультету ВДПУ ім. Коцюбинського, вільно володіє англійською мовою, і показала досить високий рівень під час навчання. Це наш спільний вибір з групою експертів “Школи гідів та амбасадорів Вінниці”. І Соломія дала згоду – вона хоче працювати в нашій команді», – розповідає директорка «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.


Випускники та випускниці курсу залишились задоволеними навчанням, а багато з них заявили про намір продовжити розвиватись у туристичній сфері, щоб в майбутньому займатись цим професійно.
Джерело: ВМР


Переглядів: 482
Поширень: 0