Сьогодні вінничани проводжають у вічність бійця спецпідрозділу «Артан» Юрія Яновича

Юрій Янович став на захист України на початку повномасштабного вторгнення. Добровільно долучився до територіальної оборони Вінниччини, укріплюючи її рубежі. Невдовзі уклав контракт на службу у 120-й окремій бригаді ТрО, а згодом вступив у лави спеціального підрозділу ГУР МО «Артан». У військовій біографії воїна із позивним Кет були бої під Ізюмом, на острові Зміїний, вилазки вглиб ворожої території. Загинув Юрій 25 вересня 2023 року поблизу Курська. Йому було лише 37 років. З війни на нього чекали дві донечки, батьки, сестра та близькі…

Янович Юрій В'ячеславович народився 27 липня 1986 року у Вінниці. Після закінчення 22-ї загальноосвітньої середньої школи вступив до Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, де здобув освіту на факультеті фізичного виховання та спорту. Свою тренерську діяльність поєднував із роботою на фабриці «Рошен» – працював старшим оператором виробничої лінії.

«Юрій з дитинства любив спорт. Займався туризмом, був Майстром спорту з водного слалому. Як тренер, не одну дитину підготував до змагань Всеукраїнського і навіть міжнародного рівня. Завжди був сповнений оптимізму, який бив через край, заряджаючи всіх оточуючих, – розповідає мати полеглого Героя Лариса Миколаївна. – Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, він разом із друзями – своїми кумами та однокласниками – відразу пішли до військомату. Казав, що треба захищати родину, Вінницю, Батьківщину… Щоб не хвилювалася, мені про війну не розповідав. Завжди віджартовувся: "Я в шапці, ноги тримаю у теплі, все добре"».

Церемонія прощання із Юрієм Яновичем розпочнеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Батозька, 12 (колонна зала №2). Поминальну панахиду за воїном відслужать о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають Захисника о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР



Переглядів: 471
Поширень: 0