У Вінницькій лікарні успішно прооперували жінку з надскладною формою раку: що у неї було

До Вінницької обласної клінічної лікарня імені М. І. Пирогова зі скаргами на болі в епігастральній ділянці, нудоту та наявність пухлини печінки за результатами попереднього УЗД звернулася 29-річна Аліна, молодшому сину якої наразі всього 11 місяців.

За результатами досліджень жінці діагностовали велику гепатоцелюлярну карциному печінки фіброламелярного типу – досить рідкісне злоякісне новоутворення, яке практично нечутливе до хіміотерапії, основним методом лікування є хірургічний. Про це повідомили представники лікарні.

Пухлина заповнила всю праву долю печінки, проростала в важливі магістральні судини черевної порожнини, великий конгломерат лімфатичних вузлів здавлював внутрішні органи.

Після розрахунку оптимального залишкового обʼєму печінки, фахівці ВОКЛ ім. М.І.Пирогова на чолі з Олегом Васильєвим успішно виконали надскладне багатогодинне оперативне втручання – розширена правостороння гемігепатектомія комбінована з тотальною каудальною лобектомією (видалили всю праву долю і перший сегмент печінки), резекція та реконструкція нижньої порожнистої вени, радикальна дисекція лімфатичних вузлів навколо аорти, нижньої порожнистої вени.

Як повідомили у лікарні, післяопераційний період проходив без особливостей. Аліну вже виписали зі стаціонару додому.



Переглядів: 664
Поширень: 0