На Вінниччині для ВПО облаштують 14 квартир: хто фінансує проєкт

На Вінниччині у селі Шипинки Копайгородської громади у відремонтованому приміщенні гуртожитку облаштують 14 квартир для внутрішньо переміщених осіб, серед яких є й люди з інвалідністю. Про це повідомляє Вінницька облрада.

Відповідну угоду днями підписали голова Копайгородської селищної ради Людмила Кушнір і голова правління ГО «МЕТАЛАБ» Анна Пашинська. Ця громадська організація виконуватиме проєкт, який фінансує УВКБ ООН (Агентство ООН у справах біженців). Ініціатором і партнером проєкту стала Вінницька облрада.

На початку реалізації проєкту приміщення гуртожитку ремонтуватимуть. Після цього створені там 14 квартир будуть обладнані меблями та необхідною побутовою технікою. Будівля буде під'єднана до всіх комунікацій.

Копайгородська громада стала учасницею проєкту, оскільки там є внутрішньо переміщені особи, які готові до постійного проживання, а також є заявки від тих, хто готовий переїхати до громади в разі створення умов для постійного проживання. Крім того, місцеві фермери та підприємці гарантують працевлаштування ВПО, які постійно проживатимуть в громаді.
 



Переглядів: 559
Поширень: 0