На Вінниччині судитимуть чоловіка за організацію незаконного перетину кордону: подробиці

Слідчі Вінницького районного управління поліції за процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури направили до суду матеріали кримінальної справи проти зловмисника, який незаконно переправляв військовозобов’язаних чоловіків через кордон України до сусідньої країни.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Розслідування встановило, що раніше судимий за тяжкі злочини 49-річний мешканець Черкаської області поширював інформацію про можливість нелегального перетину кордону. Він попередньо обговорював деталі, включаючи спосіб виїзду, місце та вартість "послуги", яка становила 10 000 доларів США. Фігурант інструктував клієнтів щодо правил поведінки при перетині кордону і організовував їхнє переправлення до сусідньої країни. Його затримали у квітні під час отримання першої частини винагороди в сумі 1 000 доларів.

На основі зібраних під час розслідування доказів, 18 червня слідчі направили до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінальної справи проти обвинуваченого. Його дії були кваліфіковані за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За цей злочин передбачено покарання до 9 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Вінницького райуправління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури.



Переглядів: 469
Поширень: 0