На Вінниччині пошкоджено енергооб'єкт: обсяг заходів обмеження споживання збільшено

На Вінниччині пошкоджено обладнання на енергооб'єкті, внаслідок чого у деяких користувачів було відсутнє енергопостачання.

Про це пише Укренерго.

"Вночі росіяни завдали вже сьомого з 22 березня масованого удару по енергооб’єктах України. За уточненими даними, це була комбінована ракетно-дронова атака. Головною ціллю знову були українські електростанції. Пошкоджено обладнання на енергооб’єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. Є пошкодження в мережах обленерго у Київській області.  Проводиться огляд пошкоджень. Там, де дозволяє безпекова ситуація, розпочато аварійно-відновлювальні роботи. Відновлено енергопостачання знеструмленим споживачам у Дніпропетровській та Вінницькій областях", - йдеться в повідомленні. 

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ

Сьогодні, 20 червня, внаслідок нічної атаки з 11:00 збільшено обсяг заходів обмеження споживання. Загалом ці заходи будуть діяти по всій території України до 24:00.

В Укренерго зазначають, що головною причиною застосування обмежувальних заходів є наслідки семи ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. 

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Проте через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» змушений застосовувати обмеження споживання як для промислових, так і для побутових споживачів.

ІМПОРТ

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 27 573 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 700 МВт.

ЕКСПОРТ

Не відбувається і не передбачається.



Переглядів: 2593
Поширень: 0