У Вінниці обговорили проєкт ваучерної підтримки бізнесу коштом бюджету громади: що треба знати

У Вінниці відбулась зустріч фокус-групи з обговорення проєкту ваучерної підтримки малого та середнього бізнесу коштом бюджету громади. Учасниками заходу стали представники місцевого бізнесу, громадськості та експертів. Обговорення організували Спілка підприємців Стіна та Департамент економіки і інвестицій ВМР у межах проєкту «Зміцнення інфраструктури підтримки бізнесу Вінницької області». Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Ключове місце в орговоренні фокус-групи посів інструментарій фінансової підтримки бізнесу, які впроваджує Вінницька міська рада. Наразі у громаді діє чимало проєктів, які стимулюють підприємців до розвитку діяльності та зміцнення економічної стійкості нашої громади. Серед них:

  • компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця,
  • компенсація відсотків за кредитами,
  • компенсація витрат на придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії тощо.

За словами директора Департаменту економіки і інвестицій Максима Мартьянова, муніципалітет планує запровадити систему ваучерної підтримки на започаткування бізнесу для демобілізованих, ветеранів та членів їхніх сімей. Ця підтримка має охопити виробництво подвійного призначення в контексті обороноспроможності, а також залучення ІТ-технологій в бізнес.



Переглядів: 407
Поширень: 0