Мумії прибульців у Перу: вчені виявили останки людиноподібних істот, але вважають, що це не люди

Вчені змогли з'ясувати, що мумія була створена в період між 240 і 383 роками нашої ери.

Багато вчених називали виявлені останки містифікацією, проте, нове дослідження показало дещо інше.

Про це пише Daily Mail, передає ТСН.

Мумія на прізвисько Марія була однією із шести мумій, виявлених у гробниці у місті Наска на півдні Перу.

Журналіст і уфолог Хайме Мауссан заявив, що вони мають іншопланетне походження і що це істоти, які колись жили на Землі. Багато вчених заявили, що насправді ці мумії є містифікацією і були модифіковані розкрадачами гробниць. 

У 2018 році вчені на основі аналізів зразків ДНК та інших матеріалів дійшли висновку, що ці мумії належать людям.

Науковці з'ясували, що в мумії не було волосся та зовнішніх вух, лише отвори вушних каналів, а подовження черепа не було створено штучним шляхом. Учені припускають, що череп від самого початку був такої форми. Водночас обсяг черепа на 30% більший, ніж у людини.

Сканування гуманоїда показало, що в нього були вирячені очі і верхня та нижня щелепи, що виступають вперед. У Марії не вистачало шести зубів, інші були сильно стерті, а також були відсутні три зуби мудрості.

Також учені з'ясували, що п'яткова кістка Марії, що утворює п'яту, має іншу форму і структуру, ніж у людини. Вчені вважають, що цей гуманоїд не ходив повністю прямо, а переміщався згорбившись, щоб зберегти стійкість тіла.

Аналіз дослідження також показав, що істота страждала на артрит рук і ніг, а також на пошкодження хребта. 

За словами вчених, найбільш незвичайні особливості гуманоїда вони виявили в його руках і ногах. Ширина кісток зап'ястя і основ трьох пальців змінюються плавно і рівномірно, що робить руки такими ж широкими, як у людини, але приблизно на 20 см довшими. Кожен палець руки має чотири фаланги, на відміну від трьох фаланг у людини. Кістки стопи плавно переходять у три пальці й мають таку саму ширину, як у людини, але приблизно на 23 см довші. На пальцях ніг також є чотири фаланги.



Переглядів: 225
Поширень: 0

Останні новини