У Вінниці біля багатоповерхівки на Замостянській, 9 встановлюють пандус

У Вінниці встановлюють черговий пандус, продовжуючи створювати інклюзивний простір для маломобільних груп населення. Цього разу конструкцію облаштовують біля другого під'їзду багатоповерхівки на вулиці Замостянська, 9. Роботи виконують на замовлення департаменту житлового господарства ВМР, повністю коштом міського бюджету.

Пандус стане у нагоді не лише людям з інвалідністю, а й людям похилого віку та батькам з дитячими візочками.

«Пандус встановлюємо на прохання мешканців будинку з інвалідністю. Маємо підтримувати та турбуватися про те, щоб усі вінничани могли зручно та безперешкодно пересуватися містом, тому продовжуємо реагувати на усі звернення, які до нас надходять. Також чекаємо на звернення від учасників бойових дій: після надходження прохань від них будемо реагувати на ситуацію позачергово», – зазначає заступник директора департаменту житлового господарства ВМР Сергій Гречанюк.

Загалом з початку року в житловому секторі міста облаштували вже шість традиційних пандусів: на вулиці Матроса Кішки, 57, Учительській, 12, Замостянській, 36, Д. Бабія, 70, Д. Білоконя, 20, а також на проспекті Юності, 44.

Біля під'їздів багатоповерхівок, де через брак місця не можна облаштувати звичайні пандуси, встановили два підйомники. Зокрема, такі конструкції встановили на вулиці Академіка Янгеля, 58 та на вулиці Дачна, 3.

Якщо мешканці багатоквартирного будинку бажають, щоб біля під’їзду їхнього будинку з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР



Переглядів: 326
Поширень: 0