Вінниця компенсує до 35 тисяч грн ветеранам для переобладнання авто

Вінницька громада компенсує до 35 тисяч гривень ветеранам з інвалідністю для переобладнання авто на ручне керування.

Відповідні зміни було внесено до Програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їхніх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин на 2023-2026 роки. 

Право на таку пільгу мають жителі Вінницької громади, особи з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, починаючи з 2014 року, мають нефункціонуючі або ампутовані одну чи дві нижні кінцівки, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики та в Єдиному муніципальному реєстрі осіб, які мають право на пільги, доплати та послуги.

«Ми постійно доповнюємо перелік муніципальних пільг, на яку мають право Захисники і Захисниці, — зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова. — На жаль, на війні наші оборонці зазнають травм, деякі втрачають кінцівки… Виникає необхідність адаптовуватись до нових реалій життя, в тому числі переобладнувати автомобіль на ручне керування. Щоб полегшити цей процес для ветеранів, місто компенсуватиме до 35 тисяч гривень за вартість робіт».

Джерело: ВМР



Переглядів: 320
Поширень: 0