У Львові медики рятують хлопчика з Вінниці від наслідків страшної алергічної реакції на ліки

Маленькому вінничанину Святославчику 5 років і хлопчик майже не рухав кистю руки через важку алергічну реакцію на ліки, які йому ввели ще в пологовому будинку.

Опікові хірурги Львівської Дитячої Лікарні Святого Миколая виконали операцію та застосували революційну технологію. ​ ​

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Одразу після народження Святославчику ввели ліки, як мамі пояснили «для профілактики нестачі цукру у крові». Реакція на препарат виявилася непередбачувано небезпечною для дитини, спричинивши масивний набряк лівої руки, що призвів до некрозу, тобто відмирання підшкірної жирової клітковини кінцівки. Тоді,10 днів малюк пробув у реанімації, а його руку, на щастя, вдалося врятувати.

​Однак усі ці роки справи з кінцівкою ставали гіршими: на шкірі утворилися глибокі масивні рубці, а на пальцях, лікті та кисті — контрактури, тобто обмеження руху суглобів. А ще — ліва рука почала повільніше рости і відставати від правої. Аби допомогти Святославчику, йому виконали ряд втручань із пересадки шкіри та усунення рубців у Вінниці, Києві та за кордоном. ​

Цьогоріч батьки Святославчика звернулися за допомогою до опікових хірургів та фізичних терапевтів Лікарні Святого Миколая. Спеціалісти лікарні вирішили скорегувати ваду хірургічним шляхом. Операцію виконували у два етапи. Спершу забрали рубці з кисті та передпліччя. А потім закрили рану BTM — революційним покриттям австралійського виробника. Це штучний синтетичний матеріал, що дозволяє закривати глибокі рани, допоки неможливо пересадити власну шкіру пацієнта.

Після закриття післяопераційної рани Святослава покриттям BTМ фізтерапевт зафіксував кінцівку, а опікові хірурги підключили вак-систему — апарат для відведення виділень з рани та пришвидшення загоєння. А вже через чотири тижні хлопчику виконали ще одну операцію з пересадки власної шкіри. В майбутньому на дитину чекає ще низка втручань на пальчиках. ​

«Святославчик жвавий та активний хлопчик. Найбільша мрія його батьків — повернути синові повноцінне дитинство. І нині вони на шляху до її здійснення», – кажуть лікарі.



Переглядів: 219
Поширень: 0