На Вінниччині сталась серія ДТП з потерпілими: подробиці

Поліція Вінниччини розслідує обставини трьох дорожньо-транспортних пригод, одна з яких була спричинена п'яним водієм.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Аварії сталися 26 серпня у Вінницькому та Жмеринському районах. Наразі проводиться досудове розслідування.

Перше ДТП сталося у Вінниці на вул. Київській. За попередніми даними, 46-річний водій автомобіля Renault зіткнувся з Lexus, який рухався попереду. В результаті аварії 32-річна пасажирка Lexus отримала тілесні ушкодження і була госпіталізована.

Ще одне ДТП трапилось у с. Агрономічне Вінницького району. 25-річний водій мотоцикла Suzuki під час обгону зіткнувся з автомобілем Renault, що їхав попереду в тому ж напрямку. Внаслідок аварії водій мотоцикла та його 22-річна пасажирка отримали травми і були госпіталізовані. 

Водії обох транспортних засобів були тверезими.

За цими фактами проводяться досудові розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Того ж дня на автодорозі поблизу Жмеринки 47-річний водій Mercedes-Benz, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив зіткнення з автомобілем ВАЗ, за кермом якого був 60-річний місцевий мешканець. Внаслідок аварії ВАЗ злетів у кювет і перекинувся. 59-річна пасажирка ВАЗ була госпіталізована. Відповідно до висновку про огляд на стан сп’яніння – на момент вчинення ДТП керманич Mercedes-Benz був нетверезий.

За цим фактом слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Транспортні засоби поміщені на арештмайданчики. Тривають слідчі дії.



Переглядів: 312
Поширень: 0