Ще 2 пандуси встановили у Вінниці біля багатоповерхівок на Пирогова, 112 та провулку Кар’єрному, 3

Ще два вінницькі під'їзди стали доступнішими для людей з інвалідністю. Йдеться про перший під'їзд житлового будинку на вулиці Пирогова, 112 та четвертий під'їзд багатоповерхівки на провулку Кар’єрному, 3.

З початку року коштом міського бюджету у Вінниці встановили вже дев’ять традиційних пандусів та три підйомники.

«Наразі питання інклюзивності набуває особливої актуальності, адже з війни повертаються чимало Захисників з тими чи іншими пораненнями. Тому також чекаємо на звернення від учасників бойових дій: після надходження заявок від них будемо реагувати на ситуацію позачергово», – зазначає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

За його словами, цього року до департаменту надійшло одне звернення на встановлення пандуса від ВПО. Ця заявка уже виконана.

Пандус стане в пригоді не лише людям з інвалідністю, а й мешканцям старшого віку та батькам з дитячими візочками.

Раніше цього року в житловому секторі міста облаштували пандуси біля під’їздів на Замостянській, 9, Матроса Кішки, 57, Учительській, 12, Замостянській, 36, Д. Бабія, 70, Д. Білоконя, 20, а також на проспекті Юності, 44.

Крім того, біля під'їздів багатоповерхівок, де не можна облаштувати звичайні пандуси, встановили три підйомники. Зокрема, такі конструкції облаштували біля під'їздів на вулиці Академіка Янгеля, 58, вулиці Дачна, 3 та на Хмельницькому шосе, 53.

Якщо мешканці багатоквартирного будинку бажають, щоб біля під’їзду їхнього житлового будинку з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР



Переглядів: 101
Поширень: 0