Масове звільнення міністрів: кого відправила у відставку Верховна Рада

Днями, 3 вересня, голова Фонду держмайна Віталій Коваль і одразу пʼять міністрів — Олександр Камишін, Денис Малюська, Руслан Стрілець, Ірина Верещук і Ольга Стефанішина — подали до Верховної Ради заяви про відставку, а вже 4 вересня до них приєднався голова МЗС Дмитро Кулеба.

Про це пише Texty.

Того ж дня, 4 вересня, нардепи звільнили Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості. За словами самого Камишіна, він буде працювати на іншій посаді, яка пов’язана з обороною; Ольгу Стефанішину — з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Руслана Стрільця — з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів; Дениса Малюську — з посади міністра юстиції, яку він обіймав з 29 серпня 2019 року.

Далі мали звільняти міністра МЗС Дмитра Кулебу, але у Раді неочікувано закрили засідання. За даними ВВС, Кулебу мають таки звільнити сьогодні, а його місце претендує його перший заступник Андрій Сибіга, який раніше працював в ОП. Хоча можуть бути й інші кандидатури.

На своїх посадах залишилися віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та очільник Фонду державного майна Віталій Коваль. Парламент не набрав потрібної кількості голосів для їхньої відставки.



Переглядів: 118
Поширень: 0