На Вінниччині двоє п'яних водіїв намагалися відкупитися від поліції: що з цього вийшло

Аби уникнути покарання водії, пропонували правоохоронцям хабарі. Тепер окрім адміністративної відповідальності правопорушники нестимуть й кримінальну.

Про це повідомляє поліція Вінниччини.

Напередодні, 11 вересня, в с. Оратів Іллінецької громади патрульні зупинили автомобіль ВАЗ під керуванням 37-річного жителя с. Лопатинка. У ході перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від перевірки чоловік відмовився. Під час документування адмінправопорушення водій пропонував поліцейським 10 000 гривень за непритягнення до відповідальності. Правоохоронці неодноразово попереджали чоловіка про протиправність його поведінки, однак той продовжував наполягати. У результаті, поліція задокументувала кримінальне правопорушення.

Цього ж дня у Шаргороді, інспектори зупинили 62-річного водія Opel за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування із чоловіком правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та встановили, що минулого року суд позбавив порушника права керування з аналогічних причин. Процедура освідування показаланаявність в організмі водія 1,62 проміле алкоголю. Під час документування адмінправопорушення чоловік пропонував працівникам поліції хабар у сумі 300 доларів США, а потім поклав кошти у сумі 100 доларів США та 2000 грн до багажного відділу службового автомобіля поліції. Кримінальне правопорушення було задокументовано правоохоронцями.

Стосовно молодшого водія поліцейські склали протокол за керування у стані алкогольного сп'яніння, а відносно старшого, окрім аналогійчного правопорушення, ще й протокол за керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права. 

За фактами пропозиції хабарів слідством розслідуються провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.



Переглядів: 221
Поширень: 0