На Вінниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубувала та продавала цінну деревину

Четверо мешканців Гайсинської громади організували незаконну схему вирубки та продажу деревини цінних порід. Для фіксації їх злочинної діяльності поліція провела 35 обшуків. Наразі визначається розмір завданих збитків державі та екології.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Як повідомив начальник Гайсинського районного управління поліції Олександр Дадикін, у злочині замішані четверо місцевих жителів віком 24, 30, 43 та 47 років, причому двоє з них – брати. За попередніми даними, організатором «бізнесу на лісі» є 43-річний затриманий, який керував іншими учасниками, знаходив клієнтів та розподіляв кошти.

Група займалася незаконною вирубкою твердих порід дерев з початку 2024 року в лісах і захисних насадженнях Гайсинського району. Зрізані дерева одразу продавали як дрова.

Під час обшуків вилучили три мільйони гривень у різних валютах, 20 банківських карток, 30 телефонів, 5 бензопил, записи, комп'ютерну техніку та бирки для деревини. Також у фігурантів конфіскували три автомобілі, один з яких – вантажівка, якою перевозили деревину.

Документували злочинну діяльність правопорушників працівники Гайсинського районного управління поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку обласного главку поліції та працівниками Вінницького управління ДВБ Національної поліції України. Силову підтримку проведення слідчих дій здійснювали спецпризначенці КОРДу.

Наразі визначається роль кожного учасника групи та можливі інші співучасники. Затриманим висунули підозри за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка, перевезення, зберігання і збут лісу). Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Санкція статті передбачає до семи років ув'язнення.



Переглядів: 304
Поширень: 0