На Вінниччині сталось відразу декілька ДТП з потерпілими: подробиці

На Вінниччині сталось 6 ДТП, два з яких вчинили неповнолітні у стані сп'яніння. Аварії зафіксували 13 та 15 вересня у Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському та Тульчинському районах. За цими фактами проводяться досудові розслідування.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області

Одна з аварій відбулася 13 вересня близько 9:40 у Вінниці на проспекті Коцюбинського. За попередніми даними, 23-річний водій мотоцикла Taro наїхав на 47-річну жінку, яка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Постраждалу госпіталізували з травмами. Водій був тверезий.

Того ж дня о 21:20 у селі Орлівка Гайсинського району 17-річний водій автомобіля ВАЗ, виконуючи лівий поворот, не надав перевагу мотоциклу LIFAN, що рухався назустріч. 16-річний мотоцикліст отримав травми й був доставлений до лікарні. Водій автомобіля мав 0,42 проміле алкоголю в крові.

Ще одна ДТП сталася о 22:15 у селі Мурафа Жмеринського району. 17-річний водій мотоцикла LIFAN втратив контроль і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з 21-річним велосипедистом. Обидва учасники аварії перебували у стані алкогольного сп'яніння, велосипедиста госпіталізували.

Інша ДТП трапилась о 22:30 на вулиці Соборній у Вінниці. 41-річний водій автомобіля Renault збив 62-річну жінку на нерегульованому пішохідному переході. Жінку госпіталізували, а у водія відібрані зразки крові для проведення токсикологічної експертизи.

Вчора, 15 вересня, близько 12:00 на дорозі Крижопіль-Піщанка 38-річний водій ВАЗ 2101 виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем ВАЗ 21061. Водій ВАЗ 21061 і його 59-річна пасажирка отримали травми та були госпіталізовані.

О 14:00 56-річний водій ВАЗ 2105, виїжджаючи з другорядної дороги, не надав перевагу автомобілю Audi, що призвело до зіткнення. Унаслідок цього Audi виїхала на зустрічну смугу та зіткнулася з автомобілем Opel. 53-річну пасажирку ВАЗу госпіталізували. Усі водії були перевірені на алкоголь.

Усі транспортні засоби поміщені на арештмайданчики.

Стосовно п'яних водіїв проводяться досудові розслідування за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Стосовно решти керманичів слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.



Переглядів: 230
Поширень: 0