У Вінниці міська рада вручила  матеріальну допомогу сім’ям, в яких є усиновлені дітки

Сьогодні, 17 вересня, у День усиновлення, служба у справах дітей ВМР влаштувала зустріч з родинами, які всиновили одного або декількох дітей. Начальниця служби Людмила Шафранська поспілкувалася з усиновлювачами про їхнє життя та потреби дітей, а також вручила матеріальну допомогу 3 тисячі гривень на кожну дитину від Вінницької міської ради.

Також, служба у справах дітей наглядає за умовами проживання усиновлених дітей та підтримує з родинами особистий контакт.

В Україні існує таємниця усиновлення, за порушення якої передбачена відповідальність. Проте є сім’ї, які вирішили розказати дітям про їхнє походження та історію.

Матеріальну допомогу до Дня усиновлення надали семи сім’ям. Серед таких сімей – родина Сироватків.

«У 2016 році ми з дружиною всиновили трьох хлопців - це рідні брати. Тоді їм було 3, 4 та 5 років. Наразі Артему, Максиму та Миколі 10, 12 та 13 років. Ідею взяти дітей в родину ми мало давно, кілька років до того. Остаточне рішення ухвалили, коли я повернувся з війни у 2015 році. До батьківства складно бути повністю готовим, немає методички, яка б тобі розповіла про те, що насправді означає бути батьком. Цей досвід приходить з часом, і тоді вже стає легше», – розповів голова сім’ї Володимир Сироватко.

Загалом у Вінницькій громаді на обліку служби у справах дітей ВМР перебуває 133 сім’ї, в яких є усиновлені діти.

Джерело: ВМР



Переглядів: 193
Поширень: 0