Вінницькі вибухотехніки знешкодили залишки ракети Х-101: небезпека касетних боєприпасів

Днями вінницькі вибухотехніки знешкодили залишки ворожої ракети Х-101, збитої силами ППО, частини якої впали на поле. Проте її вміст — касетні боєприпаси, що розлетілися на значну відстань, виявляють і дотепер.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Яка небезпека цього суббоєприпасу? Він виглядає як металева куля діаметром 10 см. Одна з найбільших загроз касетної зброї полягає в тому, що боєприпаси можуть не вибухнути одразу після удару. Нездетоновані елементи залишаються небезпечними й можуть спрацювати будь-якої миті. Радіус ураження одного такого суббоєприпасу сягає до 20 метрів, а кілька елементів можуть охопити площу до тисячі квадратних метрів.

"У разі виявлення небезпечної знахідки заборонено наближатися до неї, пересувати, брати в руки, забирати додому, розбирати. Натомість негайно телефонуйте до поліції або ДСНС. До приїзду спеціалістів відійдіть на безпечну відстань та не допускайте до місця події сторонніх. А ще покажіть ці фото своїм дітям та застережіть їх від будь-яких дій з таким предметом. Бережіть себе та людей навколо вас", - наголошують правоохоронці.



Переглядів: 83
Поширень: 0