У вінницьких ліцеях № 13, 29 та 32 на честь загиблих воїнів-випускників відкрили пам’ятні знаки

Сьогодні, 1 жовтня, у День Захисників та Захисниць України, у Вінницьких ліцеях №13, 29 та 32 встановили пам’ятні знаки, присвячені випускникам шкіл, які загинули на фронті у боротьбі з російськими окупантами.

Як повідомили представники департаменту архітектури та містобудування, згодом планують встановити такі знаки біля багатьох шкіл міста в пам'ять про випускників та співробітників, які поклали життя за свободу та незалежність.

На відкриття завітали рідні полеглих воїнів, ліцеїсти та небайдужі громадяни аби покласти квіти та вшанувати пам'ять Героїв.

"На жаль, війна триває, продовжуючи відбирати життя. Пам'ять про кожного Захисника та Захисницю, їхній подвиг і жертовність – повинна бути живою, відображатись на тлі повсякдення – зазначила головна спеціалістка відділу стратегічних проєктів департаменту архітектури та містобудування Марія Барсукова. – Імена воїнів закарбовані на стелі з дзеркальною поверхнею. Наріжним каменем ідеї, що перемогла в конкурсі проєктів пам'ятника, стало саме дзеркало, де кожна людина, подивившись на себе, замислиться, над сенсом життя і служінню Батьківщини. Водночас даний прийом є заходом нетравматичного знайомства дитини з надзвичайно важким воєнним досвідом поколінь."

Відкриття пам’ятних знаків на територіях шкіл, є важливим для збереження пам’яті про тих, хто віддав своє життя за мир та спокій у нашій країні, і закликає суспільство пам’ятати про їхній подвиг.

"У нашій школі, на жаль, найбільше загиблих Захисників - 29 Героїв. Ми пам’ятаємо та будемо пам'ятати кожного, адже вони загинули в ім’я життя інших, в ім’я спокою і миру на нашій землі. Ми схиляємо голови перед стійкістю матерів та дружин, які втратили своїх синів та чоловіків на війні за єдність і цілісність України", – зазначив директор ліцею №29 Микола Бартюк.

Джерело: ВМР



Переглядів: 96
Поширень: 0