Ізраїль завдав нових авіаударів по об'єктах "Хезболли" в Бейруті

У ніч на 2 жовтня, після ракетної атаки з боку Ірану, Ізраїль завдав авіаударів по об'єктах угруповання "Хезболла" в Бейруті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) пообіцяла надати детальну інформацію про операцію пізніше.

Перед початком ударів ЦАХАЛ попередив мешканців кількох кварталів у південних передмістях Бейрута про необхідність евакуації. Їх було попереджено, що вони перебувають поблизу "небезпечних об'єктів, що належать Хезболлі, проти яких Сили оборони незабаром вживуть рішучих заходів".

Нагадаємо, у ніч на 1 жовтня південні райони Бейрута зазнали щонайменше шести ударів ізраїльської авіації під час операції проти "Хезболли". Внаслідок цих ударів були зруйновані кілька будинків, а Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що 30 вересня в результаті ударів Ізраїлю було вбито 95 людей.

Також 1 жовтня Ізраїль розпочав наземну операцію на території Лівану за підтримки авіації та артилерії, завдаючи ударів по військових об'єктах у Лівані. За останні 24 години внаслідок ізраїльських авіаударів у Лівані загинули 55 осіб, ще 156 отримали поранення.

Іранська атака на Ізраїль

За даними ЦАХАЛу, Іран в ударі по Ізраїлю 1 жовтня задіяв близько 180 балістичних ракет. Ізраїльські військові заявили, що протиповітряна оборона була "ефективною", хоча є "окремі" влучення в центральній частині Ізраїлю та ще кілька влучань на півдні країни.



Переглядів: 108
Поширень: 0