Україна успішно евакуювала 179 осіб з Лівану: подробиці

Вчора, 1 жовтня 2024 року, за ініціативою Президента України, Головне управління розвідки Міністерства оборони та Міністерство закордонних справ України успішно провели чергову операцію з евакуації громадян, які знаходилися в Лівані. В рамках цієї операції було вивезено 179 осіб, серед яких 134 — громадяни України.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки МО України.

Серед евакуйованих українців: 112 дорослих і 22 дитини. Також евакуювали 45 громадян інших країн: 16 громадян Польщі (10 дорослих та 6 дітей), 6 громадян Чехії (5 дорослих та 1 дитина), 9 громадян Литви (6 дорослих та 3 дітей), 12 громадян Молдови (7 дорослих та 5 дітей), 1 громадянин Бразилії та 2 громадяни Лівану (дорослі).

Окрім цього, під час операції евакуювали також 3 тварини: двох собак і кота.

Ця операція є частиною ширших зусиль щодо повернення українських громадян у зв'язку з погіршенням безпекової та економічної ситуації в регіоні. Раніше, 4 вересня 2024 року, ГУР МО та МЗС евакуювали з Лівану 25 українських громадян, з яких 14 жінок і 11 дітей. Під час першої операції 3 серпня евакуацію пройшли 30 українців, включаючи 21 жінку та 9 дітей. Загалом, в результаті трьох евакуаційних місій з Лівану було вивезено 234 особи, включаючи 189 українців та 45 іноземців.

Завдяки злагодженим діям ГУР МО, МЗС та міжнародних партнерів, вдалося евакуювати всіх, хто висловив бажання повернутися додому. Операція пройшла без ускладнень, попри загрози безпеці в регіоні.

"Висловлюємо вдячність офіційним представникам Республіки Польща, які сприяли проведенню евакуації. Також дякуємо за допомогу авіакомпанії SkyUp", - йдеться в повідомленні.

Співробітники ГУР та МЗС продовжують роботу з підтримки українських громадян у Лівані.



Переглядів: 98
Поширень: 0