Польський рибалка виловив коропа вагою понад 40 кг: подробиці та фото

Польський іхтіолог Кацпер Стемпень увійшов до списку легендарних рибалок, встановивши новий світовий рекорд з ловлі коропа — він виловив рибу вагою 47,4 кг на угорському озері Euro Aqua.

Про це повідомляє Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Попри складні погодні умови, такі як різкі зміни температури, сильні вітри та проливні дощі, рибалка продовжував свій шлях до мети й зрештою досягнув успіху. Рибалка зазначив, що, незважаючи на його багаторічний досвід, цей улов став для нього великим тріумфом, і він досі не може усвідомити свій рекорд.

Риба була настільки великою, що батькові Стемпеня довелося допомагати йому піднімати коропа для фотографії. Після зважування рибу було обережно повернуто у водойму, що демонструє відповідальне ставлення рибалки до природи. Кацпер Стемпень підкреслив, що короп'ятники завжди з повагою ставляться до спійманої риби, дотримуючись принципу її повернення у воду.

Цікаво, що попередній світовий рекорд належав коропу вагою 46 кг. Озеро Euro Aqua давно відоме серед рибалок своїми великими коропами, і вже не раз тут фіксували рекордні улови. Наприклад, у 2018 році на цьому озері виловили дзеркального коропа вагою 51,2 кг, хоча рекорди для різних видів коропів враховують окремо.



Переглядів: 124
Поширень: 0