На Вінниччині викрили нарколабораторію та вилучили «товару» на понад два мільйони

В одному з сіл Могилів-Подільського району місцевий мешканець облаштував нарколабораторію з масштабного виготовлення амфетаміну та канабісу. Чоловік вирощував елітні сорти коноплі, а також налагодив виробництво псилоцибінових грибів. 

Про це повідомляє поліція Вінниччини. 

«Товар» реалізовував партіями поштою по всій України для подальшого роздрібного збуту.

За місяць чоловік міг виготовити до 3 кг готового до збуту психотропу та наркотиків, а за сезон виростити близько 1000 наркорослин. Його щомісячний прибуток сягав 200 тисяч гривень.

У приміщені, яке зловмисник обладнав під нарколаболаторію та у нього вдома поліцейські вилучили 5 кг підготовленого до збуту канабісу, розфасовані у зіп-пакети спори галюциногенних грибів, близько 500 г прекурсора фенілнітропен, а також лабораторне обладнання, хімреактиви, пакувальні матеріали та мобільні телефони.

На земельній ділянці працівники поліції вилучили понад 500 рослин канабісу. Висаджену в горщиках коноплю чоловік привозив на поле електротрициклом та мотоблоком. Саму земельну ділянку облаштував системою поливу, ретельно доглядав за «врожаєм» та особисто охороняв, мешкаючи під час дозрівання рослин в наметі.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 310 КК України. Підозрюваному загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 70
Поширень: 0