У Вінниці планують побудувати екожитло при реабілітаційному центрі для військових, що зазнали ампутації

У Вінниці 21 вересня відбулось відкриття хакатону Rebuild Green 2024,присвяченого зеленій відбудові українських громад та новим підходам до розвитку будівельної індустрії.

На заході, який одночасно тривав ще й у Копенгагені та Гаазі, провідні фахівці з усього світу ділилися ідеями та стратегіями для відновлення українських міст за допомогою біоматеріалів та екотехнологій.

Досвід Вінниці в цьому контексті презентували заступник міського голови Ігор Откидач та директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Метою хакатону визначили запуск пілотних проєктів в чотирьох громадах України: Апостолівській ОТГ (Дніпропетровська область), Теофіпольській ОТГ (Хмельницька область), Вінницькій та Северинівській громаді (Вінницька область).

Заступник міського голови Ігор Откидач розповів, що одним зі стратегічним напрямків розвитку громади та основою для розробки і впровадження усіх міських політик, розвитку інфраструктури та залучення інвестицій є проголошений у 2022 році Зелений курс за прикладом ЄЗК. В основі Зеленого курсу Вінниці, за його словами, лежить принцип зеленого переходу та досягнення кліматичної нейтральності.

У заході також взяв участь директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш. Він представив проєкт по створенню екожитла для реабілітаційного центру «Прометей». У цьому закладі надають безкоштовну допомогу пораненим військовим, які зазнали ампутації кінцівок.

Представники Апостолівської ОТГ та Теофіпольської громади розповіли про плани створення реабілітаційного центру для дорослих та дітей, а також створення екожитла для працівників індустріального парку та їх сімей в межах своїх населених пунктів.З результатами хакатону - сталими інноваційними рішеннями для представлених на події проєктів відбудови - можна буде ознайомитися під час Демо Дня Rebuild Green, 23 жовтня.

Джерело: ВМР



Переглядів: 100
Поширень: 0