Росіяни атакували Україну дронами та ракетами: як відпрацювало ППО

У ніч на 7 жовтня 2024 року (з 20:00 6 жовтня до 8:30 7 жовтня) ворог завдав ударів по Україні, використовуючи балістичну ракету Іскандер-М, керовану авіаційну ракету Х-59, а також ракету невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей. Крім того, були використані ударні безпілотники (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ – рф).

Про це повідомляє прес-служба Повітряних Сил ЗС України.

Приблизно о 08:20 ворог здійснив напад трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К, що вилетіли з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту – Саваслєйка).

Радіотехнічні війська Повітряних Сил зафіксували та супроводжували понад 80 повітряних цілей. Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» на Київщині та 32 ворожих ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях.

Зафіксовано декілька влучань ворожих ударних БпЛА у прифронтовій Харківщині. Один із трьох «Кинджалів» влучив у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.

Один БпЛА – в повітрі. Бойова робота триває!



Переглядів: 131
Поширень: 0