Бронювання від мобілізації хочуть поставити на паузу до 15 листопада

В Україні до 15 листопада мають провести так званий аудит критичних підприємств, які мають такий статус після рішення місцевої влади по областях. У комісію включать представників Міноборони. Якщо підприємство виявиться «не критичним для держави», то бронювання переглянуть.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка, який ініціював аудит на засіданні Кабміну, пише Експерт.

Він заперечує зупинення бронювання, про яке повідомляли ЗМІ. Також, за його словами, в Україні зараз понад мільйон заброньованих чоловіків.

«Рішення прийняли, тому що різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців зростання вдвічі», – сказав він.

У медіа з’явився текст рішення уряду, яке в Україні до 15 листопада призупинило дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

У документі зазначається, що до 15 листопада планується проведення аудиту рішень щодо визначення критично важливих підприємств та організацій. Результати перевірок має проаналізувати Мінекономіки та до 20 листопада поінформувати уряд.

Також журналісти повідомили, що рішення ухвалили через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 мільйона людей.



Переглядів: 156
Поширень: 0