На Вінниччині через коротке замикання загорівся будинок: власники зазнали серйозних збитків

Минулої доби рятувальники Вінниччини 6 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, 5 з яких сталися на території приватних домоволодінь.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Вінницькій області.

Так, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальних печей та димарів загорівся балок у приватному житловому будинку в с. Подільське Тульчинської громади. На щастя, завдяки оперативності надзвичайників вогонь не встиг поширитися на велику площу та нашкодити господарям. За аналогічних обставин загорілася господарча будівля в с. Кусиківка Літинської громади. Там полум'я знищило споруду площею 20 кв. м, дрова та домашні речі.

Коротке замикання електромережі спричинило пожежу в помешканні в с. Тютьки Вінницького району. На ліквідацію загоряння від ДСНС залучили 10 рятувальників та два спецавто. Вогонь встиг знищити внутрішнє оздоблення будинку на площі 25 кв. м, домашні речі та побутову техніку власників.

Необережність під час куріння ледь не спричинила біду для жителів одразу двох населених пунктів області — у м. Бар та м. Гнівань. Ігнорування правил безпеки призвело до пожежі в їхніх помешканнях — загорілися дивани. На щастя, цього разу обійшлося без трагічни наслідків.

«Надзвичайники вкотре нагадують, що лише дотримання правил пожежної безпеки допоможе зберегти майно та життя людей. Не ігноруйте застереження рятувальників! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером 101», – наголошуюють у ДСНС.



Переглядів: 128
Поширень: 0