Вінницька СБУ повідомила про підозру самопроголошеному «отаману Запорозької Січі»

Служба безпеки зібрала доказову базу на «командира» так званої «козачої диверсійно-розвідувальної бригади «Днєпр», колишнього керівника окупаційного «управління внутрішніх справ по м. Мелітополь та Мелітопольському району» андрєя жидкова.

Про це повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення, фігуранта «відрядили» на тимчасово захоплену частину Запоріжжя для проведення інформаційно-підривної діяльність проти України. Жидков активно співпрацює з окупаційною адміністрацією рф.

Він часто з’являється в етері кремлівських пропагандистів з антиукраїнськими виступами. Так, в ефірі «соловйов live» він закликав до «повного знищення українських міст» та захоплення Києва.

Крім того, для більш ефективної пропаганди, жидков створив власний Telegram-канал на якому поширює пропагандистські матеріали та власні виступи із закликами до ведення агресивної війни проти України.

Його основна ідея – «звільнити всі території, які належать рф».

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь кремля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили жидкову про заочну підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

• ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

• ст. 436 (пропаганда війни).

Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи задля його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Переглядів: 154
Поширень: 0