У Вінниці посилюють контроль за спалюванням сухостою: штрафи за порушення

Вінничанам нагадують, що спалювання сухої рослинності та відходів завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а також є порушенням законодавства. Для боротьби з такими правопорушеннями у Вінницькій громаді продовжують функціонувати вісім мобільних груп, до складу яких входять працівники комунального підприємства «Муніципальна варта».

Про це інформує Вінницька міська рада.

Часто про порушників повідомляють вінничани. Вони пишуть або телефонують на гарячі лінії «Цілодобової варти» та Ситуаційного центру, розповідає директор КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур. За його словами, інспектори оперативно реагують на звернення.

«Згарище також є підставою для притягнення до відповідальності. Порушникам загрожує штраф відповідно до ст. 152 КУПаП за порушення вимог Правил благоустрою. Сума штрафів передбачає від 340 до 1360 грн для фізичних осіб. Починаючи з серпня наші мобільні групи моніторять ситуацію як у Вінниці, так і на приєднаних територіях. Ми також проводимо роз’яснювальні роботи з людьми і закликаємо не спалювати сухостій та відходи, а користуватися альтернативним варіантом – компостуванням, щоб не шкодити довкіллю та здоров’ю людей. Часто до нас звертаються люди з повідомленнями про порушників, тому що не хочуть дихати димом», – сказав Віталій Чигур.

Загалом інспектори КП «Муніципальна варта» виявили вже 15 порушень.

Якщо ви стали свідками спалювання відходів сухої рослинності, повідомляйте на гарячі лінії Цілодобової варти та Ситуаційного центру. Номери для звернень: 067 4102 101, 1560, 0800 60 1560.



Переглядів: 138
Поширень: 0