Вінничан закликають заощаджувати енергію: важливі рекомендації

Жителів Вінниці закликають раціонально використовувати та заощаджувати енергоресурси, оскільки з погіршенням погодних умов і наближенням опалювального сезону зростає навантаження на енергосистему країни. Крім того, з приходом холодів є ризик, що ворог може знову відновити атаки на об'єкти енергогенерації.

Про це інформує Вінницька міська рада.

“Тому нагадуємо про необхідність відповідального споживання та економії енергоресурсів для забезпечення стійкості роботи енергосистеми. За останній час в країні вдалось дещо стабілізувати ситуацію в цій сфері. Але зараз, коли кількість сонячних днів зменшується, зменшується і генерація електроенергії сонячними електростанціями. Натомість навантаження на енергосистему - навпаки зростає. З одного боку, це викликано початком опалювального сезону, коли електроенергія додатково потрібна для забезпечення роботи котелень. З іншого - зі зниженням температури люди починають активніше використовувати електроприлади для обігріву приміщень як вдома так, і на роботі. Раніше, при нормальному станові енергосистеми - це не створювало ніяких проблем. Але сьогодні, коли частину енергогенерації втрачено, необдумане використання електроприладів може призвести не лише до повернення графіків аварійних відключень електроенергії, а й вплинути на стабільність проходження опалювального сезону, особливо якщо ворог відновить атаки по об'єктах енергосистеми країни”, - зазначає директор департаменту міського господарства міськради Роман Фурман.

За його словами, місто своєю чергою робить все можливе, аби забезпечити на території громади стале проходження осінньо-зимового періоду. Крім того, у Вінниці розробили порядок дій та рекомендації для мешканців громади при тих чи інших можливих ситуаціях, спричинених відсутністю сталого електропостачання.



Переглядів: 104
Поширень: 0