Помічники ветеранів Вінниці пройшли тренінг з надання домедичної допомоги

Сьогодні, 16 жовтня, помічники ветеранів Вінниці взяли участь у тренінгу з домедичної допомоги від громадської організації «Центр Поділля-Соціум». Там їх навчали екстрено зупиняти кровотечу. Наші фахівці опанували теоретичну та практичну частини, після чого отримали відповідні сертифікати.

«Вважаємо, що такі тренінги дуже важливі для всіх людей. Ми живемо у непростий час повномасштабної війни, тому потрібно всім опанувати ази домедичної допомоги. Ми залучили до навчання фахівців із супроводу ветеранів, які надають допомогу нашим захисникам і захисницям, членам їхніх родин. Щиро вдячні нашим партнерам за проведення тренінгу», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Курс провели кваліфіковані фахівці-медики. Серед них – лікарка екстреної медичної допомоги, інструкторка Всеукраїнської ради реанімації з базових реанімаційних заходів та надання домедичної допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану Катерина Терентьєва. За її словами, кровотеча, згідно зі статистикою, є причиною смерті №1 превентивних смертей у всьому світі в результаті травм.

«Мета нашого курсу – навчити людей, що робити з критичною кровотечею, які є її типи та як її розпізнати. Навчання розраховане на те, що надати базові знання всім. В наших реаліях ми можемо зіштовхнутися з критичною кровотечею не тільки під час масового обстрілу, але й у побуті, у громадських місцях, транспорті, внаслідок ДТП, стрілянини, природних катаклізмів тощо», – говорить Катерина Терентьєва.

Помічникам ветеранів розповіли про основні методики зупинки критичної кровотечі: прямий тиск на рану, тампонування, використання турнікетів. У тренінгу взяли участь 10 фахівців.

Джерело: ВМР



Переглядів: 108
Поширень: 0