У Вінниці на вулиці Соборній пропонують зменшити кількість пішохідних переходів

Петицію з проханням упорядкувати пішохідні переходи на вулиці вздовж вулиці Соборної подав вінничанин Андрій Третяк на платформі місцевих петицій E-DEM. Наразі триває збір підписів.

За словами автора петиції, відрізок ділянки вулиці Соборної від магазину Roshen, що розташований за адресою вул. Соборна 10А, до міського ліцею №2 (вул.Соборна 94) має відстань 900 метрів. На цій ділянці дороги розташовано 10 пішохідних переходів, а цих 10-ти у трьох місцях вони є подвійними чи дублювальними, зокрема біля міськради, облради та на вул. Театральна.

«Не секрет, що вулиця Соборна є досить завантаженою як громадьким транспортом, так і не тільки. Існування подвійних пішоходних переходів не сприяє покращенню безпеки дорожнього руху, а лише навпаки створює додаткове скупчення транспорту», – каже Андрій Третяк.

«Окремо варто відзначити і культуру пішоходів, яка присутня далеко не у всіх, при чому в людей різних вікових категорій. Особливо це відчутно де розташовані пішохідні переходи біля міської ради/адміністративного суду. Біля кожного з цих подвійних переходів є пішохідні переходи як з правої так і з лівої сторони, тож абсолютно доречно замість двох переходів залишити один.
Прохання розглянути можливість впорядкування пішохідних переходів по вул.Соборна та доцільність їх існування в такій кількості», – закінчив автор.

Якщо петиція набере необхідних 350 голосів, її розгляне профільна комісія.



Переглядів: 267
Поширень: 0