Як вберегтися від торгівлі людьми: для вінницьких студентів влаштували тематичний квест

Завтра, 18 жовтня, відзначають Європейський день протидії торгівлі людьми. З цієї нагоди у чотирьох вінницьких навчальних закладах влаштовують квести для студентів від ГО «Джерело надії України». До організації долучився і Вінницький міський центр соціальних служб.

«Проблема торгівлі людьми, на жаль, стоїть досить гостро, зважаючи на умови війни та велику кількість внутрішньо переміщених осіб та тих, хто виїхав за кордон. На жаль, кожен може стати жертвою шахраїв і потрапити в трудове рабство. Закликаємо всіх знати, куди звертатися в такому випадку. Запам’ятайте номер 527 - це гаряча лінія з протидії експлуатації», – зазначила директорка Центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Квест пройшов у вигляді симуляції. У ньому взяли участь 25 студентів, яких поділили на дві групи. Вони відвідали 11 локацій квесту, де на кожній їм пропонували певний спосіб заробити кошти на мрію. Особливість гри була в тому, що організатори використовували реальні пропозиції шахраїв, проте діти про це попереджені не були і мали самі розпізнати, які пропозиції варті довіри, а від яких краще відмовитися. Після квесту провели підсумки та пояснили дітям, як не потрапити в тенета зловмисників та протидіяти торгівлі людьми.

Загалом у Вінниці квестом із безпечного працевлаштування буде охоплено щонайменше 100 осіб – представників/ць учнівської та студентської молоді різних навчальних закладів.

Допомогу людям, які потрапити в ситуації торгівлі людьми, можна отримати за наступними номерами:

  • 0 800 500 202 / 102 «гаряча лінія» Національної поліції України
  • 0 800 213 103 контакт-центр системи безоплатної правової допомоги
  • 527 «гаряча лінія» з протидії експлуатації
  • 0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації
  • 0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 національна дитяча «гаряча лінія»

Джерело: ВМР



Переглядів: 72
Поширень: 0